Thats it :)

Jag får väl säga som Fronda säger : - Jag bara rullar fram-  :)

Det gick bra i Pensacola Open 2009, slog Wagner i semifinaln med 6-2 6-3, efter ha haft 5-0 i andra set och 2 matchbollar, började tänka at jag vinner detta och gjorde misstag. Lyckades tillslut vinna den 5 matchbollen jag hade :)

I finalen idag väntade Jamie Burdekin ENGLAND, ett tufft motstånd. Han har spelat bra denna vecka, slagit ut Taylor (3), Hunter (6) och Van Erp (5) på vägen till Finalen., visste att jag hade en tuff uppgift som väntade mig.

JAG VANN! 6-0 6-0. Så ska tennis spelar! Piff Paff Poff :) Spelade exakt som pappa har lärt mig :) Fatastiskt bra. Jamie kände frustration och kände att han va tvungen att göra nått utöver det vanliga för att komma över mig. Men jag fortsatte att ånga på och siffrorna blev stora.

Nu är jag färdig från denna vecka, kommer hem till SVEA igen på tisdag.


Tack ALLA!



Johan

Torsdag!

Vann min match mot Anders med 6-2 6-2, va en bra match faktikst!

Vann även min match idag mot Marc Mclean USA med stora siffror. 6-1 6-0. Spelade OK :)

Nu möter jag Wags i semifinal. Laddad och ser fram emot att spöa honom, blir en tuff uppgift men vet att det är möjligt.

Jag och Bas möter även Wagner och Nick i semifinal i dubbel i morrn.. TUFFT, men vi har även gjort det förr och vet att vi kan göra det igen :)

Nu ska jag vila, har hela dagen ledigt. Ska ner och lägga mig vid polen. Ta av mig tröjan för första gången på 1½ vecka och försöka få lite färg på överkroppen.

Ha det!

J

Johan Andersson SWE vs Anders Hård SWE

Fick nyss reda på att jag möter Anders Hård i första omgången kl 09.00 i morgon. Tuff match som borde gå hela vägen!

Tråkigt att åka hela vägen och möta en svensk i första omgången bara..


Skepp  å serve-ess!


Day?- Tisdag!

Den blev en sen natt igår, jag och Anders va och käkade på McGuires Pub, en väldigt fin restaurange här i Penscola, kom ioförsig tillbaka i skaplig tid, HADE det inte vart för Weeds så hade jag somnat  tidigt, hade 6 avsnitt kvar på säsong 3 som jag började kolla på, en efter en och tillslut innan jag somnade så hade jag kollat 5½ avsnitt på rad mitt i natten och kunde bara inte sluta. ADDICTED? hmm.

Klockan skulle ringa 07.00 för uppstigning och träning kl 08.30 med Anders och Brian Barten, men eftersom jag hade ½ avsnitt kvar av weeds så vaknade jag automatiskt kl 06.45 och kollade sista halvan, FANTASTISKT!
Träningen gick bra, känns bättre och bättre för varje dag. Åkte tillbaka och tog det lugn på hotellet för att sedan träna ett pass till med Sarah kl 15.00-16.30. RIKTIGT bra pass. Formen börjar komma tillbaka hoppas jag :)

Nu sitter jag på sängkanten och ska snart hoppa in i duschen och sedan blir det middag på Bonefish Grill. Det är nämligen Anders födelsedag i dag så vi går dit och käkar lite för att sedan försöka somna tidigt ikväll och ladda inför en tidig match i morgon, hoppas på en bra lottning och ett relativt enkelt motstånd i första omgången.

Ta hand om er så tar jag hand om mig!

J

Sammanfatting day 6-8

Puuhuu, äntligen framme i Pensacola. Jag, Stefan och Anders hyrde en bil och körde upp till Pensacola, den totala resan blev på 110 mil uppdelat på 2 dagars körning.

DUBBELFINALEN! :(

Fick tydligen stryk i finalen, 7-6 4-6 7-6, en riktigt bra tennismatch där vi va sååå nära att vinna. Spelade OKEJ men servade bort mig totalt, vi hade 5-4 ledning i 3e set och 30-0 i min serve, GUMMI ARM! 3 dubbelfel och en boll i staketet så va det kvitterat till 5-5, och torskade sedan tiebreak med 7-4. Nya tag i denna turnering för mig och Bas.

Tidig kväll ikväll, känner mig sliten. Upp tidigt i morgon och åka ut till banorna för ett träningspass, måste lämna tillbaka bilen kl 12.00 i morgon. Sen blir det förmodligen ett till passpå eftermiddagen med Jamie.

Nu orkar jag inte mer!

Mer info kommer.

Love you gods child:)

Day 5 - Day off!

Sovmorgon i morse, stannade på hotellrummet till kl 12 för att bränna igenom 5 styckem Weeds avsnitt. Blev ingen pool idag p.g.a molnen som skymde solen. Inte först nu på eftermiddagen har den hittat fram.

Åkte ut till banorna för att se Stefan spela mot Vink, han hade 4-1 ledning i första med tappade det och torskade med 6-4 6-2 :(

Hann aven med ett grymt bra traningspass med Jamie Burdikin (England) Vi korde mycke horn horn och servar, spelade aven nagra tiebreak som gick ratt hyffsat!

Nu ligger jag i sangen och kollar pa golf pa TV, ikvall ar det banketten. Blir att ga ner och ata och sen tillbaka till hotellrummet for att ladda infor finalen. (hinner nog med nagra Weeds avsnitt ocksa ) Har traningsbana bokad klockan 10.30 och finalen borjar kl 12.30. Ska bli intressant att se hur morgondagen slutar, ALLT kan handa men vi har saklart siktet installt pa seger.

Farval fredag!


Johan

Day 4 - Tennis i USA går inte!

TORK, TORSK, TORSK!

Förlorade min kvartsfinal idag mot Engelsmannen Andrew Laphtorn. SHIIIIT! Siffrorna skrevs till 2-6 6-2 3-6
Vet egentligen inte vad som hände i matchen, han hade blivit mycke bättre sen sist jag mötte honom och jag spelade lite för passivt och vågade inte slå på bollen, har ingen förklaring till varför när alla förhållanden var perfekta, ca 28 grader, knappt någon blåst och njöt av livet på banan!

Första set:
Kändes bra med allt men fick det inte att stämma. Pooooooff så blev det 6-2

Andra set:
ÄNTLIGEN spelade jag bra tennis. 5-0 ledde jag med och jag vågade slå till bollen för en gångsskull :) Sen fick han 2 snabba game och sen tillslut  lyckades jag avsluta andra set  med 6-2

Tredje set:
Oj Oj, tänkte jag. (skulle jag inte tänkt)Snabb 2-0 ledning, hade bollar till 3-0 MEN tog INTE chansen. Blev 2-2 ganska snabbt och det va ett avgörade game som höll på i evigheter med fördel in och ut hundra gånger kändes det som. Han lyckades tillslut vinna det viktiga games sen skrevs sista setets siffror till 6-3

Får glädjas åt att jag och Van Erp lyckades vinna semifinalen mot Hunter/Burdikin med siffrorna 6-4 6-2. Där vi spelade rätt bra tennis emellanåt. På lördag väntar finalen mot Norfolk/Laphtorn och det kan bli en mycke intressant och jämn match om vi spelar bra.

Fram till dess så blir det lite middag ikväll, sova ut i morgon och åka ut och träna ett pass samt att försöka hinna med att ligga vid polen så att den enorma tennisbrännan försvinner.(vit på kroppen och brun på armarna)

Puss

Day 3- match dag.

Sliten efter en heldag på tennisanläggningen i strålande sol. Ligger nu på hotellrummet, röd av solen och trött av värmen.

Inledde veckan turnering mot Brian Barten- Det va minsann ingen lätt match. Förlorade första set stort (6-1) och funderade på vad som försegick egentligen. Han spelade ut mig totalt och jag fattade ingenting. Böt spade i setbytet och började därmed spela bättre. Va nog bara en mental sak att jag inte kunde spela med nysträngat racket. Inget stämde! Lyckades iallafall vinna andra set med 6-4 och i tredje set spelade jag bättre  och vann med 6-3. Får ta med vinsten till morgondagens match och vara nöjd att jag lyckades komma tillbaka efter första set. Spelade som sagt ingen bländande tennis :(

Johan VS Brian 1-6 6-4 6-3

Dubbeln tillsammans med Bas Van Erp vann vi mot det Engelska paret med 7-6 6-1. Tuffare motstrånd väntar i morgon.

Morgondagens match blir en tuff en. Möter Andrew Lapthtorn,  såg honom nyss spela och har en tuff uppgift som väntar mig. Har gjort det förr och vet att jag kan göra det igen. Men ska jag vinna måste jag spela på topp känns det som.

Anders Torskade mot Nick Taylor idag och Stefan vann mot Antoni Lara enkelt.

Nu är kroppen trött och det händer nog inte mycke mer idag, ta en dusch och beställa upp lite mat på rummet och somna till en film lite senare.

Heipa!

Day 2 - Tisdag!

Jaha, då var tisdagen snart avklarad!

Kom nyss tillbaka från en god middag på en Italiensk restaurange tillsammans med Steve-O och Anders.

Vaknade som vanligt tidigt i morse och gick ner och åt frukost för att sedan bege mig mot Patch Reef Tennis Center för ett träningspass med Anders, det gick väl sådär om jag får säga det själv, kunde ha gått bättre, men det va rätt svårspelat med vinden. Just i själva timingen med bollen. Gäller att kunna anpassa sig snabbt när man antingen har vinden i ryggen eller i ansiktet. Men formen är god så hoppas på att det inte blir lika blåsigt i morgon.

Lottningen:
Fick en ganska hyffsad lottning tror jag. I morgon möter jag Americanen Brian Barten. En duktig spelare som kan spela bra om allt stämmer för honom. Har ett mentalt övertag head to head och om jag spelar mitt eget spel så borde det inte vara några problem. Vinner jag i morgon möter jag troligtvis den unga och nya Engelsmannen Andew Laphtorn, en snabb spelare som har bra slag. Blir en tuffmatch. Men även mot honom har jag ett övertag, mötte honom i Nottingham i November förra året och lyckades att vinna ganska komfortabelt med siffrorna 6-2 6-1. Lyckas jag vinna mot honom så står min marddrömsmotståndare på andra sidan nätet PETER NORFOLK i semifinal. ( Han som tog ner mig på jorden i OS finalen i Beijing)

Nu låter det säkert som om jag har tagit ut segrarna i förskott men så är det absolut inte. Tennis är tennis och där kan allt hända. Så vi får se hur det kommer att gå men jag gör som vanligt att jag går ut i varje match till 100% och räcker inte det så är det bara att gratulera motståndaren till segern. Då får man gå hem med svansen mellan benen och träna ännu mer.. man lär sig av sina misstag.

Annars har jag bara tagit det lugt idag och tillbringat större delen av dagen på hotellrummet, men nu börjar kvällen lida mot sitt slut och jag ska kolla på en film innan jag sluter ögonen.

"may the matchboll be with me"


Cheers!

Day 1

Puhu, en lang resa blev det. 19 timmar fran dorr till dorr. Men nu ar man antligen framme i soliga Florida. Hade tydligen vart kanon vader idag. I morgon skulle det tydligen bli samre och mycke blast. Usch for blast nar det galler tennis. Man kan inte ta nagot forgivet och JAG har svart att anpassa spelet efter vinden.

Ska se hur det forsta traningspasset kommer ga i morgon :)

Nu ar det en dusch som galler och sedan ner i bingen och hoppas p[ lite somn i natt.

Bye Bye!

Återuppfödande!

Då var det dax för nya äventyr. Reser till United States Of America på måndag.
Ska spela 2 stycken turneringar i Florida.- Florida Open och Pensacola Open.

Hoppas på bra väder och bra tennisform, skönt med dessa 2 turneringar är att jag har inga rankingpoäng att försvara från förra året och har ett bra utgångsläge som 4:e seedad i båda turneringarna. Dubbelspel med Bas Van Erp från Holland, som jag ser fram emot. Vi spelar bra och kompleterar varandra lika bra som korv och bröd gör.

Vet inte hur det är med internet möjligheterna men ska försöka att hålla er uppdaterade så mycket som möjligt.


Cheers!

Johan


RSS 2.0